- Külvinõudesse pandud mulda tuleb tihendada, aga mitte liiga palju, sest õrnad juured arenevad õhulisemas keskkonnas paremini ning idandil on end lihtsam läbi mulla suruda.

- Tasandage mulla pind ja kastke pihustiga kergelt niiskeks.

- Külvikasti ärge külvake liiga tihedalt, sest pikeerimisel tuleb siis taimi üksteise küljest lahti harutada, mis vigastab juuri ning istiku areng jääb mõneks ajaks seisma.

- Nipp pikeerimistrauma vältimiseks: külvake ühte potti paar-kolm seemet, pärislehtede ilmumisel lõigake viletsamad taimed väikeste kääridega lihtsalt ära.

- Laias laastus kaetakse seeme mullakihiga, mille paksus on 2-3kordne seemne läbimõõt. Liiga pinnalähedane külv võib kergesti hävida, kui muld kuivab. Väga sügavalt ei jõua aga taimehakatis pinnale tungida.

- NB! Mõni liik tahab idaneda hoopis valguse käes: piparmünt, basiilik, apteegikummel, salvei, begooniad, heliotroop, sinilobeelia, petuunia, Eckloni kuldkakar, suur-lõvilõug, mätashari, aedlevkoi, sultan-lemmalts, aed-raudürt, päsmaslill, müür-kipslill, pärdiklill, aedkohhia jt.

- Katke külv niiskuse hoidmiseks liiva või vermikuliidiga, niisutage uuesti pihustiga. Tärkamiseni hoidke peal klaasi või kilet, kord päevas tõstke seda õhustamiseks.

- Lisage külvile lipik, kus on kirjas liigi ja sordi nimi ning külvikuupäev.

- Optimaalne idanemistemperatuur on 18-22°. Hea sooja koha leiab küttekehade läheduses.

- Idanev seeme ei tohi mingil juhul jääda kuivale, hukatuslik on ka liigniiskus.

- Niisutage külvi pihustiga, sest kastekannu veejuga paiskab koheva mulla ja seemned segamini. Kasutage kindlasti toasooja vett.

- Enamikul liikidel tuleb kõigepealt nähtavale kaks idulehte: tomatil, paprikal ja tillil on need peenikesed, kõrvitsal-kurgil suured. Hernel ja oal ilmub välja juba esimene pärisleht.

- Tõusmed pange mõneks päevaks jahedamasse (3-5°), aga kindlasti valgesse kohta. Siis nad karastuvad ega veni välja.

- Taimehakatisi ohustab tõusmepõletik, kui nad on liiga tihedalt või on liiga niiske ja jahe. Haiguse tunnused: mulla piiril muutub vars tumedaks ja pehmeks, taim kukub ümber ning hävib.