- Valige mustale sõstrale aias kõige niiskem koht, mis on samas päikeseküllane.

- Nõu- ehk konteineristikut võib istutada varakevadest hilissügiseni, kuni maa pole veel külmunud ja saab augu kaevata. Parim aeg algab suve teisel poolel alates augustist, kui tavaliselt on õhus ja mullas niiskust rohkem.

- Mustasõstraistik pange mulda 5–10 cm sügavamale, kui see potis kasvas: siis tekib varre alaosale lisajuuri ning mulda jäänud pungadest kasvab uusi elujõulisi oksi.

- NB! Ärge pange taime mulda kilest istutuskotis!

- Esimesel ja teisel kasvuaastal kastke põõsast hoolikalt. Põua ajal vajavad ka vanemad põõsad vett lisaks – nii suureneb saak ja marju variseb vähem.

- Parim aeg põõsaid lõigata on kohe pärast saagiaja lõppu, allesjäänud pungad saavad siis kogu jõu endale ja hakkavad kevadel kohe jõuliselt kasvama. Varakult lõigates eemaldate koos okste ja lehtedega ka palju haigustekitajaid. Lõigata võib hilissügiseni, kuni lume tulekuni. NB! Lõikamisel ärge jätke kunagi tüükaid!

- Augustis-septembri algul andke põõsale sügisväetist. Puistake seda võra välispiirile, kust juurestik seda kõige tõhusamalt omastab. Kobestage väetis kindlasti niiske mulla sisse, et see lahustuks ja taim saaks seda kasutada.

- Sügisese väetamisega ei maksa väga hilineda: kui sooja on alla 5°, siis taim enam väetist ei omasta.

- Teist korda väetage kevadel kohe pärast lume sulamist. Heaks orgaaniliseks väetiseks on kanakaka.