Kuid mida teha siis, kui ootamatult tuleb kodust ära olla rohkem kui tavapärane nädalalõpp? Lühiajaliselt saavad taimed ka kastmata kenasti hakkama, kui vaid järgida mõningaid nõuandeid.

Enne kodust lahkumist tuleks taimed põhjalikult kasta või lausa vannitada. Nii imevad taimed end korralikult vett täis ja peavad kastmata kauem vastu.

Niiskusekao vähendamiseks võib taimed üksteisele lähemale tõsta. Abi on ka mullapinna katmisest niiske samblaga või kergkruusaga mis ei lase niiskusel kiiresti aurustuda. Samuti püsib muld kauem niiske, kui potid on asetatud niiske turba, sambla või liivaga täidetud alusele.

Üsna tõhusad on ka lillepotti torgatavad savist lustaka väljanägemisega mullaniisutajad, mis peale taime põhjalikku kastmist veega täidetakse. Nii, kuis mullaniiskus väheneb, imendub see savist niisutajast mulda.

Eemale tuleks tõsta taimed ka kuumavatest küttekehadest. Abi on ka küttekehade väljalülitamisest või kuumuse mahakeeramisest. Madalamal temperatuuril on aurustumine ning taimede veetarve väiksem. Samas ei tohi temperatuur olla nii madal, et see taimi kahjustaks.

Õhuniiskust aitab hoida ja tõsta ka taimede vahele asetatud veenõu või alusele valatud vesi (muidugi, kui taim seda talub).

Kui aga ära ollakse kodust kauem, kui vaid pikk nädalalõpp, on taimede hea käekäigu huvides mõistlikum kutsuda appi keegi pereliikmetest või usaldusväärsetest sõpradest kes siis taimi kastaks juba eeteantud täpsete juhiste järgi ja nii kaua, kui vaja.