• Maasikataimede vahed tuleks riisuda ning rohida. Eemaldada tuleks võsud ja kõik kirjud, kahjustunud, auklikud või muidu imeliku välimusega lehed. Maasikapeenra koristamisest saadud sodi ei sobi väga hästi kompstiks ning selle võiks pigem põletada. Nii väldime võimalike haiguste ja kahjurite levikut.
  • Suuremate taimede vahele on kindlasti juurdunud märkimisväärne hulk tütartaimi - nüüd on õige aeg oma peenart nendega laiendada või teise kohta tõsta. Kõik korralikult juurdunud ning tugevad tütartaimed võib väikese mullapalliga üles kaevata ja sobivasse kohta istutada. Järgmisel aastal on nad juba täies elujõus taimed, mis kenasti saaki kannavad.
  • Maasikataimede õiepungad uueks aastaks moodustuvad juba eelmisel sügisel - enamasti septembris. Seega on hetkel viimane aeg nende moodustumist lisatoiduga toetada. Peenra rajamisel ei tee kahju, kui mulla sisse segada kodust komposti või korralikult kõdunenud sõnnikut, kuigi viimasega peaks sügisel pigem tagasihoidlik olema. Asjakohane on ka kobestada taimede ümber mulda sügisväetist.
  • Viimane aeg on ka aianduskeskustest taimi otsida ning mõnd uut sorti katsetada: sellel aastal on neid juba mitmeid laialt saada. Enamik müügil olevatest sortidest on ka maasikakasvatajate poolt ehedalt hinnatud suure ja magusa marjaga ning meil kenasti külmakindlad.

Maasikataimed peaksid minema talvele vastu suurte ja tugevate, lopsakate lehtedega ning olema heas toitumuses, siis on ka järgmisel aastal ilusat saaki oodata. Tuntud tõde on, et mida ilusam taim, seda rohkem ja suuremaid marju suudab ta kanda.