• Maasikad mõjuvad ka nahale noorenduskuurina. Nahk on nende toimel elastsem ning ei vanane nii kiiresti, on tähendatud, et maasikaid armastavatel inimestel tekib kortse märgatavalt vähem. Maasikates olev C-vitamiin aitab toota kollageeni, mis võitleb tegelikult kogu keha vananemise vastu.
  • 150 g maasikates on keskmiselt 2 g kiudaineid. Kudainete puudus on aga meie tavapärases menüüs suur. Viimased aitavad kaasa seedimisele, ainevahetusele ja mis kõige tähtsam - jääkainetest vabanemisele. Seepärast tasuks vähemalt maasikate hooajal süüa neid igapäevaselt.
  • Maasikad on ideaalne dieettoit. 150 grammi maasikaid sisaldab keskmiselt 28 kcal. Kehakaaluga kimpus olevad inimesed võiksid maasikaid lisada oma menüüsse ka mõningate teiste rasvaste ja suure kalorsusega toiduainete arvelt. Nii on lihtne toidukordadest saadavat energiakogust väiksemana hoida ja kaalu langetada.
  • Maasikad leevendavad teadaolevalt kõrgvererõhuprobleeme, sest neis sisaldub palju kaltsiumi, rauda, fosforit ja kaaliumit. Ellnevale toetudes võib väita et nad aitavad pideval tarbimisel ka vähendada südame- ja veresoonkonnahaigustesse nakatumise riske.
Jaga
Kommentaarid