Arhitekt Tiit Raevu projekteeritud ühepereelamu on põneva arhitektuuriga, aga omaette vaatamisväärsus on peretütre Salme fototapeediga tuba.

Tapeet, millele on retromustrid peale kantud uudsete tehnoloogiatega, on taas moes! Koondasime värskesse ajakirja valiku trendikamatest tapeedimustritest ning Kehtna Kutsehariduskeskuse tulevaste meistrite õpetajate Sven Kornaki ja Jüri Põllu abiga õpetame neid suurema vaevata seinale paigaldama.

Astroloog Katrin Haiba kirjutab mainumbris kodu kaitsvatest ja majarahvale õnnetoovatest maagilistest märkidest, mida enne seinte värvimist või tapeetimist võib seinale maalida. Loomulikult ei puudu ajakirjast ka tema Kuukummardaja kalender.

Maja taastamistööde rubriigis saate lugeda Paisjärve talu vannitoa ehitusest ning tehnika lehekülgedelt leiate nippe, kuidas aiatöömasinaid töökorda kõpitseda.

Maikuu on aiatöödest pungil. Just seepärast on mahuka aiaosa tuumikuks Maakodu aiatarkuste kullafond. Kõik need, kellel on aiamaa või peenarde rajamine plaanis, istutata puid või lõigata ilupõõsaid- neile saame ajaproovis vastupidanud tarkustega abiks olla.

Kes aga plaanivad oma aianurka uutmoodi kujundada, neid on ajakirjas ootamas inspireeriv ja õpetlik lugu kivipeenardest ehk Tšehhi mägiaia rajamisest. Ka neile, kes armastavad värvirõõmsaid õisi, on mõeldud.

Räpina aiandusklooli õpetaja Merike Aomets kirjutab sellest kuidas rajada oma aeda võrratut lillepõldu meenutav nurgake ning Evely Ustav tutvustab oma aia maikuiseid lemmikuid. Meie aiatoimetaja Jaan Mettik jagab sel korral oma teadmisi selle kohta, kuidas aeda elavdada ja meelitada sinna kasulikke karvaseid ja sulelisi.

Köögitoimkonnas valmisid teie jaoks road sparglist ning Kuressaare tordibutiigi omanikud Helen Ella ja Annika Otsa jagasid teiega oma suurepärast tordiretsepti, mida sobib valmistada kevakuu kõige tähtsamaks tähtpäevaks ehk emadepäevaks.

Nautige kevadkuu päikese jõudu ikka koos meiega, armsad lugejad!