Kultuuripealinna aasta talgukevade otsestuudiost jõuavad kuulaja-vaatajani muljed ja meeleolud talgupaikadest üle Eesti. Stuudiost tehakse otselülitusi talgupaikadesse, vesteldakse stuudiokülalistega, käiakse mõnel talgul kohal ning rikastatakse talgupäeva ka muusikaliste vahepaladega.

Sõna saavad Tartu 2024 Lõuna-Eesti koordinaator Annela Laaneots, Tartu loodusmaja Rohelise kooli programmi koordinaator Eeva Kirsipuu-Vadi, Eestimaa Looduse Fondi juht Tarmo Tüür, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Henrik Raave, samuti mitmed Teeme Ära maakondlikud koordinaatorid, talgujuhid ja talgulised.

Talgustuudiot veavad Tartu Ülikooli ajakirjandustudengid, kes valmistavad ette nii salvestatud saatelõigud kui ka stuudiovestlused.

Talgustuudio vabatahtlike tudengite tiimi kuuluvad Triinu Ress, Anna Aurelia Kangur, Getter Miida Kask ja Johannes Peetsalu, muusikuna lööb kaasa Ats Aavakivi. Tehnilise teostuse eest hoolitseb Joosep Kurm koos oma noortetiimiga.

Teeme Ära talgupäevale on neljapäevase seisuga kirja pandud üle 1000 talgu enam kui 16 000 talgulisega.

Sel aastal on tähelepanu all koostöös Päästeametiga kodukandi veeohtude vähendamine, Rohelise kooli programmiga koos elurikaste õppeaedade rajamine lasteaedadesse ja koolidesse ning Tartu 2024 egiidi all kultuurielamuste toomine igasse talgupaika. Talguid saab kirja panna ja valida talguveebis aadressil www.teemeara.ee.

Vaata Teeme Ära talgustuudio lühitutvustust videost!

Teeme Ära talgud Tallinnas Rõõmuterakese lasteaias