Lõuna-Oxfordshire’i valimisjaoskonna töötajad ei lubanud Johnsonil kohalikel valimistel hääletada, kuna tal puudus isikut tõendav dokument. Pressiesindaja, kellega Politico ühendust võttis, ei eitanud, et Johnsonil ei lubatud esimesel katsel hääletada, kuid märkis, et tal õnnestus hääletada.

Nõue esitada oma isikut tõendav dokument kehtestati 2022. aastal Johnsoni valitsuse poolt, et tõkestada võimalikke valimispettusi. Varasemalt pidid valijad hääletamiseks andma vaid oma nime ja aadressi.

Seaduse kehtestamise ajal kritiseeriti seda palju. Ühendkuningriigi valimiskomisjon hoiatas 2023. aastal, et seadus võib piirata hääletamist tuhandetel inimestel ja see mõjutab eelkõige töötuid või etniliste vähemuste liikmeid.

„Ma ei arva, et on ebamõistlik paluda esimest korda valijatelt identiteeditõendeid,“ ütles Johnson reeglite kohta 2021. aastal.

Eeldatavasti jääb nõue kehtima ka järgmisteks Ühendkuningriigi üldvalimisteks, mis toimuvad selle aasta lõpus. Valimiskomisjon ütles, et seaduse valimisõigust kaotav mõju on üldvalimistel tõenäoliselt suurem.

Eelmisel aastal toimusid esimesed valimised, kus kehtis isikut tõendava dokumendi esitamise reegel. Valima ei pääsenud umbes 14 000 inimest.