Ajalehele La Tribune Dimanche antud intervjuus ütles Macrone, et Euroopa vajab oma majandussidemetes Hiinaga rohkem vastastikust, sest see aitaks paremini tagada Euroopa majanduslikku julgeolekut.

„Ma kutsun üles aggiornamento’ks, sest Hiinal on praegu paljudes piirkondades ülevõimsus ja ta ekspordib massiliselt Euroopasse,“ ütles Macron intervjuus, kasutades itaaliakeelset vastet sõnale uuendama.

„Olgem selged, ma ei tee ettepanekut Hiinast distantseeruda,“ ütles ta intervjuus. „Olgu see kliima või ohutusega seotud, vajame hiinlasi.“

Pühapäeval algab Hiina presidendi Xi Jinpingi viiepäevane ringreis Euroopas, mille esimene peatus on Prantsusmaal. Lisaks külastab ta Serbiat ja Ungarit.

Singapuri riikliku ülikooli politoloogia dotsent Chong Ja Ian ütles CNN-ile, et Prantsusmaa on loonud omale maine, et on Euroopa Liidus üsna sõltumatu tegutseja ja soovib luua distantsi USAg. „Xi võib tahta Macroni testida, et näha, kas ta suudab Euroopat Põhja-Ameerikast võõrandada,“ märkis ta, lisades, et Hiina huvides on tugevdada oma suhteid ühe mõjukaima Euroopa riigiga.

Analüütikute sõnul võib Hiina riigipea reis rõhutada lahkarvamusi – mitte ainult Euroopa ja Hiina vahel –, vaid ka Euroopa sees, mis võiksid Hiinale kasulik olla.