Veel selle nädala reede õhtul oli internetis avatud üle 6000 lingi Bundeswehri videokoosolekutele, teatas Saksamaa väljaanne Zeit Online. Lingid sisaldasid olulist siseinfot ja nende seas oli ka mitme konfidentsiaalse kohtumise omi. Lisaks jäeti ilmselt juba toimunud koosolekute lingid kustutamata.

Väljaande teatel sai näiteks vaadata oluliste koosolekute pealkirju, toimumisaegasid ja kutsutuid. Väidetavalt ei olnud koosolekud ka paroolidega kaitstud. Ajakirjanikel õnnestus eksperimendi korras siseneda privaatsesse koosolekuruumi, kus sel hetkel siiski kedagi teist ei olnud.

Bundeswehr sai turvaaugust teada alles siis, kui Zeit Online neile artikli tarbeks selle kohta päringu esitas. Relvajõud ei välistanud võimalust, et selle lünga tõttu võis konfidentsiaalne teave lekkida volitamata isikutele.

Haavatavuse avastas Netzbegrünungi ühenduse IT-turbeekspertide meeskond. Väljaande teatel puudutab juhtum Webexi keskkonnas peetud koosolekuid.

Väljaande teatel tõstatab see ka küsimuse, kas Webexi turvalüngad võisid tegelikult olla pealtkuulamisskandaali põhjus. Kaitseministeerium oli varem põhjuseks nimetanud Bundeswehri kindrali kaitsmata telefoniühendust.