Oregoni männipalgist ja maakividest ehitatud pea 2400 ruutmeetrise pindalaga peamajas on 23 magamistuba, 12 vannituba ja Valge Maja köögist insipreerituna disainitud köök.

Mängude toast leiab suure Steinway klaveri, millel on väidetavalt mänginud George Gershwin ning 1900ndatest aastatest pärit piljardilaua, kirjutab The New York Post. Lisaks paiknevad hoones kaardituba, saun, treeningsaal ja veinikelder - kokku poolsada ruumi. Maja juurde kuuluvad ka suur välibassein ja mullivann, sadam ning paadikuur.

Kompleksil on põnev ajalugu. Selle rajas 1920ndate algul endale suvekoduks pangandushiid Louis G. Kaufman, kelle kaasabil said algusaegadel hoo sisse autofirmad General Motors ja Chevrolet. Maja ehitamisel osales nelja aasta jooksul 400 puuseppa. Toona maksis kogus see töö ja vaev 4 miljonit dollarit, tänases vääringus, kui arvestada inflatsiooni, oleks summa 69,75 miljonit dollarit.

Kinnisvara nimi Granot Loma on kombineeritud Kaufmani kolme lapse (Graveraet, Otto ja Louis) ning naise (Marie) eesnimede esitähtedest.

Kaufman püüdis oma suurejoonelise suvekoduga järele jõuda USA idaranniku magnaatidele Astorsile, Rockefellerile, Guggenheimsile ja Vanderbiltsile ning vuntsis üles iga väiksemagi detaili. Uksenuppudele maalis Hollowoody legend Orry Kelly indiapärased stseenid, halli laes rippuvasse valgest männist lühtrisse on graveeritud enam kui poolsada inimese, looma ja putuka kujutist, kaminamantel on valmistatud ühe Ülemjärvest leitud uppunud laeva poomist ning kaminakivide valimist ja sukeldujate tööd nende vee alt väljatoomisel juhendas Louis G. Kaufman isiklikult.

Granot Loma tenniseväljaku kujundas USA tenniselegend Bill Tilden, piirkonnale lisavad mainet seal aegade jooksul matkanud ja telkinud Hollywoodi legendid Fred Astaire, Mary Pickford ja George Gershwin. 1970. aastal külastas Granot Lomat Muhammed Ali, kes soovis seda osta ja boksikeskuseks muuta.

Mis veel? Granot Lomale toodavad elektrit tuuleturbiin ja päikesepaneelid, majapidamisse kuulub ka talu - viljapuuaed, piimakarjalaut, mitmed külalistemajad ja matkarajad.

1987. aastal otsis kompleksi, mis kuulub muinsuskaitse alla, ettevõtja Tom Baldwin, kes renoveeris mõned hooned ning Valge Maja eeskujul peamaja köögi.

Rohkem fotosid saad vaadata SIIT.