Vaja läheb

  • rukki-vormileiba
  • purki majoneesi (Salvesti Provansaal)
  • punti sibulapealseid
  • 2 keedumuna
  • 250 g suitsusinki
  • 2 marineeritud kurki (või hapukurki)
  • soovi korral natuke kurgivedelikku immutamiseks

Lõigake vormileib lapiti viiludeks. Hakkige kõik täidise koostisosad ja segage majoneesiga. Vajadusel maitsestage soola ja pipraga.

Sobiva suurusega vormi olemasolul (enda küpsetatud leiva puhul pole sellega kindlasti probleemi) vooderdage see esmalt toidukilega. Vormi puudumisel saab läbi ka ilma.

Asetage alumine viil leiba vormi põhja, immutage lusikaga hästi kergelt kurgivedelikuga. Katke singi-majoneesitäidisega. Asetage peale uus immutatud leivaviil, siis täidis – ja nii, kuni leib otsa saab.

Kõige pealmiseks kihiks jääb leib. Katke leib pealt toidukilega ja pange vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö jahedasse maitsestuma.

Serveerimiseks tõstke leivatort kile abil vormist välja, eemaldage kile, tõstke serveerimisalusele ja lõigake viiludeks.

Rohkem põnevaid retsepte leiate Maakodu veebruarinumbrist, kas digivariandist või ajakirjast.