04.08.2017, 16:00
RETSEPTID | Kolm hooajalist salatit värsketest aiaviljadest
Suvel on kõike värsket küllaga, nii aias kui poelettidel. Nautigem siis seda!
FOTO:
Rabarberi-toorsalat
- 200 g rabarberit
- 100 g rohelist salatit või jääkapsast
- 50 g rohelist sibulat
- 50 g porrut
Õlikaste
- 0,5 dl õli
- 50 g suhkrut
- soola, purustatud musta pipart
- sojakastet
Segage kastmeained kokku. Seejärel koorige rabarber ja lõigake tükkideks. Salatist või jääkapsast lõigake ribad ja rohelisest sibulast rattad. Porrust lõigake poolrattad. Valage kaste salatile ja segage kergelt. Sobib hästi lisandiks kalatoitude juurde.
Aedoa-juustusalat
- 600 g soolaga keedetud aedube
- 300 g juustu
- 300 g suitsusinki
- 150 g sibulat
- 50 g tomatikastet
- 50 g majoneesi
- 50 g hapukoort
- 25 g sinepit
- soola, suhkrut, musta pipart
Keetke tükeldatud oakaunad soolases vees pehmeks, jahutage. Hakkige sibul väiksemateks kuubikuteks, lõigake juust ja sink kangideks. Segage kokku kastmeained ning segage kaste salatisse. Laske umbes 1 tund külmas seista.
Maasika-kurgisalat
- 400 g maasikaid
- 800 g kurki
- 40 g peterselli
- 1 dl toiduõli
- 1 apelsini värskelt pressitud mahl
- suhkrut, soola,
- purustatud musta pipart
Lõigake maasikad pikuti sektoriteks, tükeldage kurk kangideks ja peenestage petersell.
Segage kastmeained ja lisage salatile. Segage kergelt läbi ning lõpuks kaunistage mõne maasika ja petersellitupsuga.