Tehke maasikapeenrad korda pärast saagiaja lõppemist, järgmise aasta saak hakkab kujunema juba sel suvel. Suve teisel poolel moodustuvad järgmise aasta õite algmed. Mida paremad on kasvutingimused, seda rohkem neid tekib. Andke taimedele väetist.

Kui võimalik, kasutage mõnd spetsiaalset marjaväetist, mis sisaldab rohkelt õiepungade arengut soodustavat kaaliumi ja mikroelemente. Hästi sobib ka istutus- ja sügisväetis.

Eemaldage umbrohi, vanemad kahjustunud lehed, mittevajalikud võsundid, ja kui kasutasite taimset multši (põhk, rohuhake), siis seegi. Külvake väetis ja kobestage see mulda.

Vaarikapeenar

Kui vaarikatel on palju varrepõletikku, lõigake pärast saagi korjamist nii vanad varred kui ka haigestunud esimese aasta võrsed maha ja põletage.

Väetage taimi, hästi sobib marjaväetis.

Raputage vaarikarea alla tubakatolmu või pritsige seda tubakaleotisega – see hävitab vaarikamardika mahakukkunud tõugud.

Suvelilled

Lõigake tagasi suvelillede pikaks veninud näotud võrsed. Varsti kasvatab taim uued varred, mis hakkavad kaunilt õitsema.

Ärge unustage väetada amplites ja lillekastides kasvavaid suvelilli. Sellega pikendate nende õitseaega ning tugevdate vastupanuvõimet jahedatele sügisöödele.

Tasapisi saab hakata koguma üheaastaste lillede seemneid.

Sibullilled

Leidke aias kohad sibullilledele, mõelge, millised kevadlillede sordid ja värvid on teie lemmikuks.

Muru

Kui ilmad on vihmased, on hea aeg parandada vana muru. Külvake hõredatele lappidele uut seemet või lappige neid mujalt lõigatud mätta abil. Eriti mugav on muru paigata siirdmuru abil.