Tervisliku toitumise alustamiseks ei ole esimeses etapis isegi tarvilik laskuda ekstreemsustesse, vaid piisab kasvõi mõne igapäevase toitumisharjumuse muutmisest. Järgnevalt toome välja Umami.ee kodulehelt kolm lihtsat meetodit, millega oma menüü juba kasvõi täna grammi võrra tervislikumaks muuta. Ekstraboonuseks see, et saad nautida maailma maitseid oma enda kodus, ilma suure reisistressita!

Asenda valge suhkur stevia magusainega

Indiaanlased on ajalooliselt juba sajandeid oma taimetee magustamiseks kasutanud magusat suhkrulehte ehk steviat. Täna tuntakse steviat paljudes riikides üle maailma, kuid kõige enam Aasias (eriti Jaapanis).

Miks on stevia kasulik?

  • ei tõsta veresuhkru taset, sobib diabeetikutele
  • ei lõhu hambaid
  • 100% looduslik
  • normaliseerib vererõhku
  • mõjub hästi südamele ja veresoonkonnale
  • vähendab gaaside teket, normaliseerib kõrvetisi ja aitab mao ülihappesuse korral

Stevia on kasulik abivahend kõigile, kes soovivad kaalu langetada, kuna:

  • stevia on täiesti kalorivaba ja lubab nautida ka dieedi ajal magusaid toite, vältides suhkru-kaloreid
  • stevia kasutamisel ei kõigu veresuhkru tase, jäävad ära magusa söömisega seotud äkilised näljahood
  • stevia on ka süsivesikute vaba ja selle glükeemiline indeks ehk GI on 0


Kasuta tavaliste nuudlite asemel Shirtaki nuudleid

Shirataki nuudlid ehk konnyaku nuudlid on madala süsivesikute ja peaaegu 0-kalorsusega läbipaistvad želatiinjad nuudlid konjaci nimelisest jamsist, mida traditsiooniliselt kasutatakse Jaapani köögis. Täpsemalt sisaldab 100 g shirataki nuudleid 9,5/kcal! Tavalised nisujahu nuudlid võrdluseks sisaldavad 360 kcal! Nuudlitel endal maitset peaaegu pole, mistõttu sobivad need eriti hästi erinevatesse kastmetesse, vokkidesse ja suppidesse, imades enesesse suurepäraselt nende maitse.

Miks on shirataki nuudlid kasulikud?

Kuna need on praktiliselt süsivesikute ja kalorite vabad, siis aitab nende söömine kaalu langetada!
Enamuse nende koostisest moodustab kiudaine nimega glükomannaan (mida konjaci jamss suures koguses sisaldab). Tänu nii kõrgele kiudainete sisaldusele aitab nende söömine:
• alandada kolesterooli taset
• soodustab kaalulangust (kiudained imavad vedelikku ja “võtavad maos seetõttu ruumi”, tekitades täiskõhutunde)

Tugevda oma tervist juues iga päev üks Kombucha teeseenejook

Kombucha ehk teeseenejook või ka teekali pärineb küll arvatavasti iidsest Hiinast, kuid seda tuntakse meil juba nõukogude ajast, kui nii mõnelgi perenaisel oli sahvrinurka valmima pandud suur purk hapendatud teeseenejooki. Tänaseks on tervislik jook tuntud üle maailma. Kombucha on seente ja bakterite sümbioosist sündinud kooslus ja seda tuntakse kui tervise, nooruse ja surematuse eliksiiri.

Kombucha joomist seostatakse rahvameditsiinis:
• paranenud seedimisega
• keha puhastumisega
• kaalulangusega
• energiataseme tõusuga
• immuunsuse tugevnemisega
• paranenud liigeste tervisega

Nagu näed, ei nõua läbi erinevate maailmamaitsete tervislikumaks hakkamine olulist pingutust või suurt ning pikka reisi kaugetesse paikadesse. Piisab ainult pealehakkamisest ning õige veebiaadressi teadmisest: www.umami.ee.

Jaga
Kommentaarid