Nüüdseks on taimed juba suure tõenäosusega istutatud ning oma esimese kasvuhoo ka kenasti sisse saanud. Oluline pakkuda neile võimalikult head kasvukeskkonda, kuna nad elavad siiski suletud ruumis ja ei saa seetõttu ise enda eest hoolitseda.

Konteinereid tuleb regulaarselt kontrollida, et olla kindel mulla piisavas niiskuses. Paljud suvelilled ja maitsetaimed ei talu üldse läbikuivamist ning hukkuvad juba esimesel korral. Kuumal suvepäeval tarbivad taimed üllatavalt palju niiskust!

Lisaks tuleks umbes suve keskel mõelda ka nende kasvusubstraadi toitainetesisaldusele: tõenäoliselt on nad juba kõik, mis potis oli, ära tarbinud. Suletud keskkonnas kasvavatele taimedele tuleb pakkuda lisaväetist. Parim võimalus selleks on kasutada kastmisvees lahustuvaid väetisi. Neid on saadaval väga laias valikus, meeles tuleks vaid pidada seda, et söödavate taimede puhul on alati parem kasutada looduslikku väetist.

Vältida tuleks ka üleväetamist, kuna konteinertaimedele on see ohtlikum kui tavalistele peenras kasvavatele taimedele. Igal väetisepakendil on peal kasutusjuhend, mida täpselt järgides on tagatud maksimaalne kasu taimede väljanähemisele ning tervisele.