Põneva magusa kaneeliga tomatimarmelaadi retsepti leiab siit ja vürtsisõbrad saavad keeta omale tomati-tšillimoosi retsepti jägi, mis asub siin

Kui tomateid on tõeliselt palju, on hea mõte proovida teha kodust pastakastet, mille näidisretsepti saab siit, tomatimahla sõbrad võiks keeta omale tervislikku viljalihaga mahla, mille valmistamiseks asjalikke nõuandeid leidub siin

Tomateid võib ka proovida külmutada: väikeseid kirsstomateid pooleks lõigatuna, suuri lihatomateid sentimeetriste viiludena või keskmisi ja erisuguseid tomateid hakituna. Silmas peaks pidama vaid seda, et viilutatud ja pooleks lõigatud tomatid tuleks külmutada aluse peal eraldi, ning nad saab alles külmununa kotti või karpi laduda. Vastasel juhul kleepuvad nad kõik omavahel kokku. Külmutatud tomatid sobivad hästi küpsetada või pajaroogade sisse, head salatit neist enam ei saa.