2. Nii nagu lõikelilledele tehke ka lõigatud puu tüvele enne vette panemist värske lõige — saagige tüve otsast ära vähemalt 1 cm paksune ketas. Tänu värskendatud imupinnale saab taim paremini vett kätte.

3. Kuusejala veeanumasse pange kuum (50-60°) vesi. Värskendatud lõikepinnaga kuuske võib enne kohale sättimist hoida mõned tunnid veeämbris, et ta saaks end korralikult vett täis imeda.

4. Nii nagu lõikelilled püsib ka jõulupuu kauem kena, kui lisate vette lõikelillede säilituslahust (Substrali toitelahus, Chrysal Pokoni pulber). See toidab taime ega lase veel roiskuma minna.

5. Piserdage puud toasooja veega, sest ta omastab päris palju vett ka okaste kaudu. Soojas toas tasub edaspidi puud pritsida iga päev.

6. Esimestel päevadel kontrollige mitu korda veetaset, sest puu joob siis päris palju. Suur puu võib vahel vaid mõne tunniga ära kasutada 2-3 liitrit. Nulud tarbivad tavaliselt pisut vähem vett kui kuused. Lisage alati üksnes toasooja vett.

7. Jälgige, et vesi otsa ei lõpeks. Kui see siiski juhtus ja tüve ots jäi kuivale, tuleb sellelt uus ketas ära saagida, kuna juba kuivanud varreotsa kaudu ei saa taim enam piisavalt vett kätte.

8. Piserdamise ajaks tõmmake elektriküünlad vooluvõrgust välja (kui pole tegu õues kasutada lubatud tootega). Enne sisselülitamist veenduge, et lambid on kuivad.

9. Pange puu võimalikult kaugele ahjudest ja radiaatoritest ning jälgige, et ta ei jääks tuuletõmbuse kätte.

10. Elusa tulega küünlad ja suured vanaaegsed elektriküünlad kipuvad kuuske kuivatama, nende asemel kasutage väiksemate lampidega elektriküünlaid.