12 RETSEPTI | Lõpmatu hulk kõrvitsatoite, soolastest magusateni

Foto: Repro

Kõrvitsatoidud on olnud meil au sees ammu enne, kui siia jõudis kõrvitsa-püha tähistamise komme.

Kõrvitsast võib valmistada lõpmatu hulga igapäevaseid toite ja hoidiseid. Ainult et suure kõrvitsa lahtilõikamisel tekib vajadus see kiirelt ära tarvitada, sest värske viljaliha ei säili kuigi kaua. Marineeritud salat, kompott ja mehu on tuntumad hoidised, aga püreena säilitatud kõrvitsat saab alati lisada supile, pudingule, pannkoogi- ja saiatainale või mannavahule.

Külmutatud kõrvitsapüree

Puhastatud kõrvitsaviilud küpsetage ahjus pehmeks. Püreestage kuumalt, täitke sügavkülmatopsid, jahutage ja säilitage sügavkülmas.

Maitsestamata püreed saab tarvitada väga mitmesuguste toitude valmistamisel.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare