• Poes saab kõiki puuvilju oma käega valida, mis tähendab, et võõrad inimesed katsuvad ja veeretavad neid oma kätevahel päris palju. Seetõttu ei või iial teada, milliseid haigustekitajaid võib puuviljade peal olla. Kui need aga koheselt sooja voolava veega ära pesta ning kuivatada, pole muretsemiseks enam põhjust. Ja iga kord kui sooviks käe puuvilja järgi sirutada, ei pea võtma retke kraanikausi juurde, et seda pesema hakata.
  • Puuviljad võivad endaga kaasas kanda taimekahjureid. Ootamatult orhideele tekkinud villtäid võivad olla just näiteks mandariinivaagnalt või ananassi lehtede vahelt oma tee toalilledele leidnud. Kohene pesemine või kas või paariks minutiks sooja äädikavette likkupanek hävitab võimalikud kahjurid ja nende munad puuviljadel.
  • Puuviljade pesemisel pöörame neist igaühele uuesti eraldi tähelepanu. Võib juhtuda, et poekotis on küpsed pirnid saanud natuke kannatada või on näiteks hurmaal mõni klaasjas plekk, mis jäi poes märkamata. Sellised viljad tuleb tarvitada esmajärjekorras ja nii väldime ebameedivat avastust, et mõni vili on vaagnal märkamatult mädanema või hallitama läinud.