Pole olemas universaalset aega, mil kõik viljapuud mulda panna. Kõige kergem on potiistikutega - neid võib istutada kogu sügise vältel. Kiirustama peaks aga mullapalliga viljapuudega - need tuleks mulda panna pigem varasügisel - septembri ja oktoobri jooksul. Teine lugu on paljasjuursete taimedega, mille peab istutama alles hilissügisel, siis kui puudel enam lehti pole.

2. Ära unusta kastmist!

Sügis on hea aeg istutamiseks suuresti just tänu aastaajale omasele sademete hulgale. Kui aga ilmataat mingil põhjusel nii helde ei ole, tuleks viljapuud ise kasta. Oleks hea, kui vahetult enne istutamist leotataks taime koos potiga vees seni, kuni mullapall saab ühtlaselt märjaks. Pärast istutusaugu kaevamist peaks konteinerist välja võetud ja oma kohale asetatud juurepall saama korralikult kastetud. Pärast augu mullaga täitmist ning kinnivajutamist tee ümber taime kastmisnõgu ja kasta taas. Edasine kastmine ja selle sagedus oleneb ilmadest, igatahes peab pinnas olema kogu aeg ühtlaselt niiske.

3. Tähtis on korralik istutuslohk.

Taime tohiks kindlasti istutada liiga kõrgele, niiöelda kuhja otsa, sest see takistab kastmist. Selle olukorra vältimiseks tuleks kaevata istutuslohk ning ümbritseda see madala mullavalliga - nii saab taim paremini niisutatud ja säästab ka hooldaja aega ning vaeva.

4. Väetamine lükka tulevikku.

Pärast istutamist ei tohiks taime mingil juhul väetada. Viljapuul tuleb lasta rahulikult juurduda ja kohaneda olemasoleva pinnasega. Kui siiski peaks tekkima vajadus väetamiseks, võib seda teha aasta või kaks pärast istutamist.

Igasse aeda leidub sobilik viljapuu ning madalaid, kompaktsemaid sorte võib kasvatada koguni rõdul. Omale pasliku istiku saab koju tuua mõnest puukoolist või tellida internetist. Lisaks Eestimaa aedades levinud õuna-, pirni-, kirsi,- ja ploomipuudele leiab internetikaubamajadest valikust tunduvalt eksootilisemad virsiku-, sidruni,- ja aprikoositaimi.

Sidrunipuud jäägu ikka kindlalt kas talveaeda või pisut jahedamasse tuppa. Kes tahab katsetada virsiku- ja aprikoosipuudega, peab selleks valima oma aias kõige soojema ning kõledate tuulte eest varjatud päikesepaistelise kasvupaiga.