• Kastmisväetis. Kui teil pole kompostihunnikut või –kasti, saab siiski banaanikoori oma aiataimede toitmiseks kasutada. Selleks pange mõned banaanikoored ämbrisse ja valage üle veega. Kasutage suhet 1 osa banaanikoori ja 5 osa vett. Laske paar päeva seista. Selliselt valmib toitaineterikas kastmisvesi, mida võiks kasutada keskmiselt korra kuus.

• Toitke väiketaimi. Väiketaimede ümberistutamisel või pikeerimisel võiks poti põhja mulla sisse lisada veidi hakitud banaanikoort. Igaks juhuks tasub olla kindel, et koor ei puutu kohe otseselt kokku taimede juurtega. Lagunev materjal võib liiga äkiliseks osutada ja juuri kõrvetada.

• Tehke ise kuiva väetist. Väga vähetuntud viis on teha ise väetist, mis ka säilib mõnda aega. Selleks kuivatage banaanikoored täielikult ja jahvatage. Sellist väetist võib segada kõikjal aiamulda.

• Puhastage toataimi. Suurte ja vahajate lehtedega toataimi võiks proovida puhastada banaanikoore sisemise küljega. See looduslik materjal jätab lehed läikivaks ja eemaldab edukalt tolmu. Pange tähele, et nii sobib puhastada vaid siledate lehtedega taimi!

Jaga
Kommentaarid