• Turbankõrvits ‘Turkis Turban’ on dekoratiivsort, mille turbanikujuliste viljade suurus on varieeruv, peale selle on ka iga vili ise värvi. Viljaliha on oranž, tugeva konsistentsiga ja aromaatne, kasutatakse küpsetistes. Väga hea säilivusega.
  • Patisson ehk taldrikkõrvits ‘Disco’ – sort on varajane ja põõsas tugevakasvuline, viljad rohekasvalged. Konserveerimiseks sobivad kuni 8 cm läbimõõduga viljad.
  • Muskaatkõrvits ‘Waltham Butternut’ – viljad on pirnikujulised, viljaliha oranž, magus ja pähklimaitsega. Muskaatkõrvitsat kasutatakse peamiselt lisandina suppides ja pagaritoodetes.
  • Spagetikõrvits ‘Vegetable Spaghetti’ – tünnikujuliste, 15–25 cm pikkuste valkjaskollaste viljadega ebatavaline sort. Valminud viljad moodustuvad pikkadest kiududest, kuid keetes need eralduvad üksteisest, moodustades spagetitaolised niidid. Keetmiseks lõigatakse vili pooleks ja asetatakse soolaga maitsestatud vette.