Jäätisepulk

Jäätist süüakse küll pea igas peres ning ettenägelik aednik peseb jäätisepulgad puhtaks ja hoiab alles. Neid on mugav taaskasutada ka külvide tähistamiseks – tasub vaid ühele pulgaotsale vastava taime nimi ja sort kirjutada ning teine ots õiges kohas mulda torgata. Jäätisepulk on siiski üsna väike ning välitingimustes ei pruugi see alati õigele kohale püsima jääda, seega on neid parem kasutada tubastes tingimustes ja just väiketaimede ettekasvatamisel.

Pottidele kirjutamine

Igati mugav on otse pottidele kirjutada, mis seal sees kasvab. Selleks on mitmeid võimalusi. Kõige lihtsam on tumedatele pottidele kirjutada valge markeriga või kleepida neile etikette. Sellisel teguviisil on siiski ka kehv külg – järgmisel aastal ei saa enam samu potte teiste taimede jaoks kasutada, sest sinna kirjutatut on päris keeruline maha saada. Kui ettekasvatamiseks kasutatakse alati samu sorte, siis sellist segadust ei teki.

Segaduse vältimiseks tuleks kõik külvid jaotada ja juba enne seemnete mulda panemist tähistada.

Seemnepakk külvikasti

Kõige vahetum info koos pildiga on kirjas seemnepakil. Kui kasutatakse ära kõik seemned ja neist saab täis külvata ühe poti või külvikasti, sobib hästi seemnepakk kokku voltida ja otsapidi külvikasti serva pista. Loomulikult tuleb sellisel juhul pärast pikeerimist leida siiski mingi parem lahendus, sest ühest seemnepakist paljude väikeste pottide tähistuseks ei piisa.

Plastist etiketid

Aianduspoodides on seemneriiulitelt koos seemnetega võimalik soetada plastist etikette, millele kirjutamiseks tavaliselt ka ilmastikukindel marker komplektis kaasas on. Hea nipp on neile aga kirjutada hoopis hariliku pliiatsiga – ka selline kirjutis peab välitingimustes üsna edukalt vastu, ja mis veelgi parem, seda on ka võimalik kustutada. Nõnda saab ühe paki etikettidega mugavalt mitu hooaega läbi.

Valged potid

Taaskasutus on aednike seas alati au sees. Nii võiks taimede kasvatamiseks kasutada kõikvõimalikke jogurti- ja kodujuustutopse, mida saab koguda aasta ringi. Nende kasuks räägib tihti ka see, et nad on heledad – taim ei kuumene tugevama päikesega aknalaual üle ja sinna kirjutatu paistab alati välja. Parema valikuga aianduskeskustest võib leida ka valgeid või heledates toonides istutuspotte ja külvikaste.