1. Andke oma puu tuleskulptuuride meisterdamiseks või põleta see lõkkes.
Mitmed kohalikud omavalitsused korraldavad jõulupuude kogumist, et need siis ühiselt põletada. Kui teie piirkonnas sellist kogumist ei korraldata, siis tehke naabritega koos kuuskede põletamiseks lõke. Selline üritus annab põhjuse kokku tulla ja soovida naabritele head alanud aastat.

2. Põletage kuusk oma ahjus või kaminas. Kui soovite jääda tuppa ja olla rahulikult oma perega või sootuks omaette, siis tasub puu aiakääride ja saega tükeldada ning oma ahjus või kaminas ära põletada. Nii jätab puu tuppa oma soojuse ja hõngu kauemaks.

3. Tehke kuusest multš. Kui teil on olemas oksapurustaja, siis võite jõulupuu mulšiks teha ja seda hiljem aias kasutada.

4. Kasutage puud erosiooni tõkestamiseks nõlvadel. Kui teie aias on suure kaldega nõlvu või kaldaid, siis tasub tüügastega puutüve kasutada kaldanõlvade varisemise takistamiseks. Kui praegu ilmad kaldanõlvu tugevdada ei luba, siis pange tüvi paremaid aegu ootama. Lõigake pehmed oksad ära ja suruge puutüvi nõlva sisse, tugevdage ja tihendage pinnasega.

5. Kasutage oksi katmisel. Kui kuusk on toast välja viskamisel veel okastega, siis kasutage oksi aias õrnemate taimede katmisel. Ka okasteta harulised oksad on head, sest takistavad lumel taimedele peale vajuda, nende peale saab paigutada varjutuskanga.

Igasuguse jõulupuude taaskasutuse juures on oluline, et ehted oleksid täielikult eemaldatud. Kuna enamus ehteid ja karda on valmistatud materjalidest, mis looduses ei lagune, siis tuleb olla hoolas, et need materjalid loodusesse tagasi ei satuks. Seal võivad need olla kahjulikud loomadele ja lindudele. Kunstmaterjalidest kaunistusi ei tohiks ka põletada, need võivad eraldada mürgiseid gaase.