7 põhjust, miks süüa granaatõuna



7 põhjust, miks süüa granaatõuna
Shutterstock

Suurt ravivat tähtsust omistati granaatõunale juba vanaajal. Mille vastu see armastust, viljakust ja kevadet sümboliseeriv vili aitab?

Granaatõunas on A-, C-, E-vitamiinid, foolhapped, antioksüdandid.

Granaatõuna on hea süüa pärast haigust, see mõjub hästi haigele kurgule ning parandab naha tervist.

See maitsev puuvili mõjub hästi südamele, seedehäirete, vähi, igemeprobleemide ja aneemia korral.

1. Kõhuhädade vastu

Granaatõuna lehti ja koort võib kasutada kõhuhädade ja kõhulahtisuse korral.

2. Hoiab korras südant

Regulaarne granaatõuna mahla tarbimine mõjub hästi vereringele, aitab ära hoida südameinfarkti ja insulti. Granaatõunas olevad antioksüdandid ei lase tekkida veresooni ummistavatel trombidel.

3. Vähi ennetamine

Granaatõunas on suures koguses antioksüdante nimega flavonoidid, mis aitavad kehas neutraliseerida vähki põhjustavaid vabasid radikaale. Inimesed, kellel on soodumus haigestuda eesnäärme- või rinnavähki peaksid jooma regulaarselt granaatõunamahla.

4. Hammaste hooldus

Granaatõun oma antibakteriaalsete omaduste tõttu aitab vähendada hambakivi ja kaitsta mitmesuguste suuhaiguste vastu.

5. Vältida ostoartriiti

Granaatõunas olevad koostisosad tõkestavad nende ensüümide teket, mis soodustavad liigeste kulumist.

Seotud lood:

6. Aneemia ravi

Granaatõunad varustavad verd rauaühenditega, seetõttu vähendavad aneemiast põhjustatud sümptomeid nagu väsimust, uimasust, nõrkust.

7. Ravib erektsioonihäireid

Uuringud (Kalifornia Ülikoolis) on näidanud, et granaatõuna mahl aitab hoida kontrolli all erektsioonihäireid.

Allikas: www.organicfacts.net

Loe veel

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare