Kohvipaks – Kohvi tegemisel kannu põhja jäänud hea kraam sobib happelist mulda armastavatele taimedele, nagu tomatid, mustikad, roosid, asalead ja paljud puuviljapuud. Kohvipaks rikastab maapinda lämmastikuga, mis annab kevadel taimedele elujõudu. Suve lõpul aga aeglustab viljade valmimist ning muudab nad ka külmaõrnaks. Kohvipaks tuleks kindlasti ühtlaselt ümber taime puistata, sest palju märga kohvi koos läheb üsna kiirelt hallitama.

Munakoored – Mulla koostise parandamiseks ja vajalike ainete kiiremaks omastamiseks tuleb koored peeneks jahvatada ja ümber taime puistata. Munakoored sisaldavad rohkelt kaltsiumit ning käte vahel purustatud koorte killud takistavad tigude jõudmist taimeni.

Puutuhk – Tuhk sisaldab räni, kaaliumit, fosforit, kaltsiumit, magneesiumit, rauda, boori jt tähtsaid ühendeid. Kõige rohkem meeldib taimedele lehtpuu tuhk, kuid see ei tohi olla segamini söe ega süütevedelikuga, mis on taimedele kahjulikud. Tuhk neutraliseerib tänu kõrgele leelisusele mulla liigset happesust, mistõttu ei sobi ta happelist keskkonda armastavatele kanarbikele, hortensiatele ja mõningatele okaspuudele.

Umbrohi – Üks parimatest väetistest, millega aednikud peavad pidevat võitlust, kasvab taimedega kõrvuti. Umbrohu kasutamiseks väetisena on mitu erinevat võimalust. Kõige lihtsam on umbrohi enne õide puhkemist kuivatada, seejärel hakkida ja taimedele puistata. Rohimise jäägid võib panna ka veega täidetud anumasse paariks nädalaks käärima ja siis leotist kastmiseks kasutada.

Želatiin – On heaks lämmastiku allikaks ning on eriti sobilik just toataimedele. Väetise valmistamiseks tuleb lahustada pakk želatiini ühe klaasi kuuma vee sees ja seejärel lisada kolm klaasi külma vett. Vedelikuga võiks taimi õnnistada kord kuus.

Roheline tee – Tee valmistamisest jäänud teelehed kiirendavad kompostikastis toimuvaid protsesse. Lisaks võib lahja rohelise teega taimi kasta iga nelja nädala tagant. Kasuta ühe teepaki kohta 7,5 liitrit vett!