• Hoolega tuleks korjata köögivilju. Tomateid, paprikaid, õunu... Kõike, mis valmib ja õiges järjekorras. Köögi- ja puuviljad kasvavad kiiresti oma parimast koristusküpsusest välja ning ei ole siis enam maitseomadustelt väga head, ega säili maksimaalselt hästi.
  • Aeg on kõike sisse teha ja talveks tallele panna. Võiks proovida erinevaid hoidiseid keeta ning kasutada maitseaineid ja avastada retsepte, mis ei ole väga tuttavad. Avastamisrõõmu on hoidiste, külmutamise ja kuivatamise maailmas tõsiselt palju. Ning mis oleks külmal ja tuisusel talveõhtul veel parem kui purki pandud suvepäike?
  • Aias on viimane aeg alustada sügiskorrastuse esimese osaga: taimed tuleks umbrohust puhastada, kääridega kohendada, mida tarvis ning anda sügisväetist. Sellel suvel on olnud paljudel taimedel toitainete omastamine raskendatud seetõttu oleks eriliselt hea neid sügisväetisega pisut turgutada.
  • Kompostihunniku võiks tõsisemalt läbi kaevata ja ümber pöörata. Seda saab enne talve tulekut korra veel teha. Rohkema liigutamise korral laguneb orgaanika paremini ja ühtlasemalt. 
  • Hetkel on suurepärane aeg istutamiseks: taimedel on enne talve tulekut piisavalt aega, et juurduda ning uue kasvukohaga harjuda. Ilmad pole enam liigselt kuumad ega kuivad, kõik, mis maha pandud saab, peaks hästi ja kiiresti kasvama minema.