* Enne suuremaid külvamisi tuleks koju varuda külvimuld ning see korralikult läbi niisutada. Nii jõuab see kenasti toatemperatuurile soojeneda ja parajal määral niiskuda, niiskes soojas mullas idanevad seemned kiiresti ja ühtlaselt.

* Lisaks mullale tuleb mõelda ka külvikastidele-anumatele. Kes on usin olnud, saab selleks puhuks ära kasutada toiduainekarbikesi-kotikesi. Eelmisel aastal kasutuses olnud kastid-potid tuleb aga puhtaks pesta (kui seda pole eelnevalt tehtud). Vajadusel tuleks külvikaste-potte juurde hankida.

* Külvamiseks läheb vaja muudki inventari nagu pliiatsid, sildid, istutuspulgad ja –kühvlid, veepihusti, kastekann, läbipaistev kile või klaas. Kõik olgu kenasti käepärast.

* Kui kiiresti idanevate ja lühikest ettekasvatusaega nõudvate taimede seemnete külvamisega on aega kuni aprillini, siis pikka ettekasvatust nõudavate taimede seemnete külvamisega läheb kiireks, ning nad tuleks hiljemalt märtsi esimeses pooles mulda pista. Enne külvama asumist uurida nii seemnepakke kui vastavat kirjandust.

* Kes on olnud usin ja juba veebruaris üht-teist külvas, neil saabub esimeste taimede pikeerimisaeg. Tillukeste taimehakatiste pikeerimisel tuleb olla kannatlik ja hoolas, et neid kuidagimoodi ei vigastataks.

* Kevade lähenedes edeneb ka aknalaua-aiandus. Klaasis vees või mullaga täidetud potis võib kasvatada sibulapealseid, külvata võib nii põld-võõrkapsast (rukolat), kress-salatit ning kasvatada idandeid.

* Toataimedki nõuavad üha enam hoolt. Kui veebruaris ei jõudnud, siis nüüd, märtsis tuleks nad puhastada tolmust. Et ere märtsipäike talveunest ärkajaid ei kõrvetaks ning lehti punakaks ei muudaks, varjutage neid. Hästi sobib näiteks iminappadega klaasile kinnitatav autosirm.

* Kevade lähenedes alustavad taimed lopsakat kasvu, kuid ega ka kahjurid jää pikemalt talveunne. Mahlased noored võrsed meelitavad neidki uutele tegudele. Seepärast tasuks taimi hoolega jälgida, nii eest kui tagant, kas seal on keegi liikvel või pahandusi korda saatmas.

* Tasapisi võib taimekasvu ergutada liigile sobiva väetiselahusega.

* Need taimed, kellede kasvupott on silmnähtavalt väikeseks jäänud, tuleb aga ümber istutada. Istutamisel jälgida, et uus pott saaks eelmisest vaid õige natuke suurem e ning istutusmuld oleks taimeliigile sobiv, potipõjast ei tohiks puududa drenaažikiht liigse kastmisvee äravalgumiseks. Äsja ümberistutatud taime kasta korralikult ja vältide esialgu asukohta kõrvetava märtsipäikese käes.

* Need taimed, kes on veidi „vormist väljas“, võib tagasi lõigata. Pistikuid võib aga, kui soovi on, taime paljundamiseks kasutada.

* Pistikuid võib võtta ka neilt kiirekasvulistelt toataimedelt, kes on ajaga koledaks muutunud ja dekoratiivsuse kaotanud. Märtsis juurduvad pistikud vees või kerges mullas kiiresti ja suve alguseks on elamist ehtimas taas nägus taim.

* Talvitunud pelargoonid ja fuksiad tuleks tagasi lõigata ja uude sobivasse mulda istutada. Äralõigatud oksad võib uute taimede saamiseks vette või kergesse mulda juurduma panna.

* Ülevaatused keldris ja hoiuruumis on endiselt olulised. Eemaldada tuleks kõik haigustunnustega juurviljad. Kui säilima pandud kartul (va seemnekartul) on kasvu alustanud, tuleks neiltki idud eemaldada.

* Keldris talvitunud lilledki tuleks üle vaadata. Tuppa sooja toodud kannad ja inglitrompetid võib ümber istutada ja asetada valgesse koha.

* Kuu keskel võib külvata lihavõttemuru, kevadise meeleolu loomiseks võib aga tuppa tuua ajatamises lehtpuude-põõsaste oksi.