Muruparanudus on väga lihtne ning küllaltki vähe aeganõudev üritus. Selleks tuleks kahjustunud kohad korralikult riisuda, et kuivanud muru ja sammal nende pealt ning ümbert eemaldada. Kui tegemist on mullahunnikutega, siis tuleb need võimalikult siledaks riisuda. Vajadusel tuleks lisada pehmet, viljakat kompostmulda või musta aiamulda. Poodides on saadaval ka spetsiaalne muruparandusmuld, kuhu on lisatud pisut liiva, mis aitab muru õustamisele hiljem kaasa.

Kui pind on ettevalmistatud, tuleks valida muruseeme. Neid on saadaval väga erinevaid, ning valik tuleks teha muru kasutamist ning kasvukohta silmas pidades. Näiteks varjus kasvab kõige paremini varjumuru ja tugevat tallamist talub hästi spordimuru. Kes soovib muruvaipa pisut tihedamaks ja pehmemaks muuta ning mesilasi ei pelga, võiks valida muruseemne valge ristikuga. Ristik on ka hea kaaslane muru sisse kohtades, kus tingimused on üsna kehvad: ta talub hästi nii liigniisket kui ka põuast kasvukohta, ning aitab teistel liikidel end paremini tunda.

Muruseeme tuleks külvata kahjustunud kohtadele ühtlase, küllaltki tiheda külvina. Kerge riiusmine ja tallamine peale külvi, aitab seemnetel mullaga paremini kontakti saada ja kiirendab idanemist. Tallamine on ka vajalik, kuna aitab vältida murukülvi ebaühtlaseks muutumist näiteks suure vihmasaju tulemusena.

Kui on oodata suuremat kuiva, võib külve kasta, kuid kindlasti pigem vihmutiga, et seemet mitte liigutada. Siiski oleks mõistlikum lasta murul endal idaneda seemnele sobivate tingimuste tekkimisel, nii saab vähendada vaeva, ning tärkavad taimed peavad ilmastikule paremini vastu.