Teisel kohal on liilia "Matrix", mille eripäraks on mitmes eri värvitoonis õied. Kasvab kuni 40 cm kõrguseks ning seetõttu sobib samuti kasvatamiseks potis, rõdul või terassil. Aasia liiliad on suhteliselt külmakindlad ning sobivad ka istutamiseks aeda.
Liilia `Matrix`
Järgmiseks aiasõprade lemmikuks on daalia "Mammoth". See peaaegu hiiglaslike õitega lill armastab päikesepaistet ning sobib aeda istutamiseks ning pakub silmailu kuni esimeste öökülmade saabumiseni. Mugulad tuleb talveks üles kaevata ja külma eest peitu panna, ning kevadel uuesti istutada. Nii on daaliatest rõõmu aastateks.
Daalia `Mammoth`
Neljandaks lemmikuks on kartulisort "Mona Lisa". See varajane sort kasvatab ovaalsed mugulad, suurusega kuni 3,5 cm. Kollase värvusega viljaliha ei muutu keetmisel pudruks, eks seepärast on ka aiasõprade südamed võitnud.
Kartul `Mona Lisa`
Viimasena pääses viie lemmiku hulka pereploomipuu, ladinakeelse nimega Prunus domestica, mida on kahte sorti. Lilla koore ja kollase viljalihaga "Bleue de Belgique" ja kollase koorega ning vürtsika maitseka "Reine Claude d’Oullins". Need sordid tolmlevad vastastikku ning viljad valmivad augustis-septembris.
Pereploomipuu