Lätist on lubanud külla tulla Imants Parfenovičs (lehtpuud ja -põõsad), Aija Kaškure (haruldased põõsad), Dace Gertnere (Läti külmakindlad rododendronid), Raivis Reinbergs (püsililled, kõrrelised, pügatud pukspuuvormid).

Meie istikukasvatajatest on väljas Järvselja õppe- ja katsemetskond (lehtpuud ja -põõsad, püsililled), OÜ Gardener (roosid, püsililled), Saare-Tõrvaaugu aiandustalu (viljapuud, sh perepuud, virsikud, aprikoosid; viinamarjad, kaktused); Mahhovi Elulõngad, Haide Aed (püsililled), Schetelig EV (lillesibulad), Maalehe Raamat, Metsatarvikud OÜ (uus mutilõks), Enno talu (sõnajalad), Nurga puukool (okaspuud, lehtpuud ja -põõsad).

Aiapäevadele on oodatud kõik huvilised, üritus on tasuta. Kõigil päevadel on külastajatele tasuta avatud ka Ellamaa arboreetum.

Nurga puukool ja Ellamaa arboreetum asuvad Harjumaal Nissi vallas Ellamaa külas (Ääsmäe–Haapsalu maan­tee 28. km). Aiapäevade korraldajad on mittetulundusühingud Eesti Dendroloogia Selts, Eesti Kodukaunistamise Ühendus ja Ellamaa arboreetum, seda toetavad Aiatark ja Aiaklubi.


Reede, 20. august

12 – Avamine: Rudolf Pehter (Ellamaa arboreetum, Nurga puukool), Aino Aaspõllu (Eesti Dendroloogia Selts, Eesti Kodukaunistamise Ühendus).

12.30 – Ringkäik, taimemüüjate tutvustus.

13.40–18 – Istikute müük, konsultatsioonid.

Loengud:

13 – Vaba arutelu teemal “Taimede müük ehituspoes” (Aino Aaspõllu ) ja “2009/2010 karm talv” (Andres Vaasa, Väino Eskla).

14 – “Suured lilled, väikesed lilled” (Arnold Hannust,
Haideaed OÜ).

15 – “Varjuaed” (Aino Aaspõllu).

16 – “Viinamarjade kasvatamise võimalustest Eestis” (Harri Poom, Saare-Tõrvaaugu aiandustalu).

Laupäev, 21. august

10–18 Istikute müük.

Loengud:

11 – “Uusi kogemusi sõstarde kasvatamisel”, degusteerimine ja taimede müük (Väino Eskla).

12 – “Kuidas saada hästi kujundatud aed” (Merilen Mentaal, Mentaalmaastikud)

13 – “Haljastus Valgevene moodi” (Aino Aaspõllu).

14 – Ringkäik Ellamaa arboreetumis koos Rudolf Pehteriga.

Pühapäev, 22. august

10–14 istikute müük, Aiaklubi rohevahetus.