Ananassimahl kiirendab rasvade põletamise protsessi. Samuti sisaldab ananass valke lõhustavaid fermente ning seedimist soodustavat, verd puhastavat ja vererõhku alandavat bromeliini. Nii aitab ananass vältida südameinfarkti, tromboosi ja insulti. Peale selle lahustab bromeliin soolestikus valgujääke ja hävitab parasiidid. Toore ananassi mahl võib aga põhjustada kõhuprobleeme. Bromeliin leevendab ka atsidoosi (happeliste ainete haiguslik kuhjumine organismi). Aitab hoida happe ja leelise tasakaalu ning ravib allergiat, nahahaigusi, kõhukinnisust ja puhitust. Peroksidaasi nimeline ferment aga pidurdab vähirakkude paljunemist.

Värske ananassi mahl alandab palavikku ja lahtistab röga. Süües ananassi hommikueineks (kas eraldi või koos teiste puuviljadega) puhastate organismi sinna kogunenud jääkainetest. Ananass on tuntud oma kaalu langetava efekti poolest, on tõhus rasvade põletaja.

Kui teil on seedehäired, siis soovitatakse regulaarselt juua enne sööki klaas värsket ananassimahla või süüa lõik värsket ananassi. Päikese käes kuivatatud ananassi tuleks süüa mitu lõiku.

Allikas: Toivo Niiberg, "Toataimed roaks ja raviks", Maalehe Raamat