Ananass toataimeks
Ananassi saab edukalt kodus aknalaual kasvatada. Selleks tuleb osta kas juba kasvav taim, või poest ostetud ananassi tipust lõigata ära lehekodarik ning see ise juurutada. Viimasel juhul peab valitud vili olema maksimaalselt küpse, vilja koor peab olema võimalikult kollane, koorel ei tohi olla muljutuid kohti, tunnistusi selle kohta, et vili on hakanud mädanema ning lehed rosetis ei tohi olla kuivanud.
Kõige parem on ananassi kasvatamine ette võtta kevadel või suvel, mil soojust-valgust on rohkem ning juurdumine on kiirem. Talvel võib lehekodariku juurdumine kauem aega võtta või sootuks ebaõnnestuda.
Juurte kasvama meelitamiseks tuleb kõigepealt ananassi lehekodarik ära lõigata nii, et selle külge jääks umbes ühe sentimeetri jagu viljaliha. Soojema kliimaga maades asetatakse äralõigatud lehekodar vette ning oodatakse, kuni on alla tekkinud juured ning istutatakse taim alles siis mulda. Eesti tingimustes on soovitatav lõikekohta tupsutada puusöepulbriga ja lasta sel paar päeva kuivada. See hoiab ära mädanema minemise jahedas. Selliselt ettevalmistatud taim pannakse juurduma kergesse liivasegusesse mulda.
Juurutatav taim tuleks tõsta võimalikult valgesse kohta, kuid mitte otsese päikesevalguse kätte. Juurdumine võtab aega keskmiselt üks kuu, kuid võib minna ka rohkem aega.
Seda, kuidas kasvama pandud ananassitaimega edasi toimetada, saab lugeda rodoaed.ee kodulehelt.