Aprikoose kasvatatakse Eestis harva, kuid ometigi on see täiesti võimalik. Kõige paremini viljuvad ja annavad stabiilse saagi päikesepaistelises ning tuulte eest varjatud kohas kasvavad puud.

Ainult ilupuuna viljeletakse paljusid metsikuid aprikoosiliike. Eestis on levinumad siberi ja mandšuuria aprikoos. Puuviljandusliku kultuurina omab tähtsust harilik aprikoosipuu. Ehkki viimane kasvab põhiliselt subtroopikas ja osades parasvöötme piirkondades, on seda proovitud ka Eesti oludes kasvatada. Kui kevad või suvi on taime jaoks ebasobiv, siis ei pruugi ta saaki anda, kuid olenevalt aastast, on võimalik ka Eesti oludes antud taimelt saaki noppida.

Aprikoosipuule tuleks aias valida soojem koht, mis on kaitstud põhjatuulte eest. Aprikoosipuu on väga tundlik juurekaela kõdunemise ja hiliste öökülmade suhtes. Ka ebapüsiva ilmastikuga talved, võivad puud kahjustada ning selleks peab nende juurestikku ning puid endid hoolega külmade eest kaitsma. Pinnas peaks olema toitainerikas ja vett läbilaskev.

Aprikoosipuu kasvatamisest loe edasi www.rodoaed.ee.