- Juuksekasvu soodustamiseks juua päevas 3 klaasitäit kuivadest lehtedest keedetud teed. Selleks valada 2 kuhjaga sl lehepulbrile peale liiter keeva vett ja lasta veidi aega tõmmata ning kurnata.

- Juuste tugevdamiseks hõõruda peanahka astelpajuõliga.

- Juuste väljalangemise ja varajase kiilaspäisuse korral loputada pead leheoksatõmmisega: 50 g kuiva peenestatud droogi 1 l vee kohta, keeta 30 minutit, kurnata ja lisada ärakeenud vee kogus.

- Juuste tugevdamiseks ja väljalangemise vähendamiseks soovitatakse ka järgmist segu, kus on võrdsetes osades kuivatatud astelpajulehti, takjajuurt, humalakäbisid, kolmisruse ürti, põldosja, salveid ja sibulakoori. Võtta 5-6 kuhjaga sl segu, valada peale 1 liiter keeva vett, lasta jahtuda ning loputada juukseid ülepäeviti paar nädalat.

Näonahka toitvad-toniseerivad maskid

Värskendav mask
2 tl astelpajuõli
1 munakollane
½ tl viinamarjamahla ja ½ tl mett
Kõik komponendid segada ühtlaseks massiks, kanda see tampooniga näonahale ja lasta 15 minutit mõjuda. Nägu loputada leige kummeliteega.

Akne ja rasuse naha korral teha astelpajuõli- ning pärmimaske.
Selleks võtta 2 tl astelpajuõli ja 20 g värsket presspärmi ning hõõruda ühtlaseks massiks. Mass kanda näonahale ja hoida 20 minutit. Seejärel loputada sooja leige veega. Ravikuur 2-3 nädalat.

Näonahka pingutav ja nahapoore ahendav mask
1 tl astelpajumahla ja 1 munavalge segada ühtlaseks massiks, kanda pintsliga ühtlase kihina näonahale. Kui kiht hakkab kuivama, kanda sellele uus kiht. Maski hoida 20-25 minutit, seejärel pesta nägu sooja veega.

Allikas: "Astelpaju aias ja köögis", Maalehe Raamat.