Tegemist on mitmeaastase poolpõõsaga, mille kasvukõrguseks on olenevalt sordist 30-60 cm. Vastupidav ja tuult taluv taim on kiirekasvuline ning pika õitsemisajaga – õisi jagub kuni sügiseni. Miinuseks on vaid asjaolu, et pilves ilmadega jäävad õied suletuks.

Katsudes on taim kare, kuna taime lehed ja varred on karvased. Vastakad, 2-4 cm pikkused lehed on elliptilised, pealt on lehed tumerohelised, altpoolt aga heledamad. Kultivaril `Variegata`on lehed valge-rohelisekirjud.

Rohkeks õitsemiseks valida taimele päikseline kasvukoht. Kuid lepib ka veidi varjulisema kasvukohaga. Vajab vett hästi läbilaskvat ja toitaineterikast mulda. Muld hoida mõõdukalt niiske, kastmisega tuleb hoolsam olla anumates kasvavate taimedega ning põuaperioodidel. Anumas kasvavaid taimi tuleb ka regulaarselt väetada.

Kuigi tegemist on poolpõõsaga, siis meie kliimas taim õues talve üle ei ela. Talvitumiseks tuleb taim tuua sisetingimustesse ning hoida valges ja jahedas (temp +12º...+18º C), kuid külmavabas ruumis.

Aster-tähtlill on nägus nii kiviktaimlas, peenra ääristajana kui püsi- ja suvelillede seas. Kaunist, siniste õitega taime võib kasvatada lillepotis soolotaimena, kuid nägus on ta ka koos teiste suvelilledega istutatuna lillekasti.

Tähtlillede seas on teisigi kauneid suvelilli, nagu Bergeri (F. bergeriana) ja erilehine (F. heterophylla) tähtlill ning nende kasvatamine seemneist pole kuigi keeruline. Taimede ettekasvatamiseks tuleb seemned külvata märtsis-aprillis ning taimed saab kasvukohale istutada maikuus, mil öökülmaoht on möödas.