“Mitmed suured aianduskeskused ja puukoolid pakuvad väikest valikut oma toodetest ka e-poes, aga meie tegutseme ainult internetis,” selgitas uue aianduskeskuse kontseptsiooni juhtiv Kaija Nuttunen.

Uudne on see teenus mitmeti:“Kui aianduskeskused asuvad reeglina suurtes linnades, siis meie aiand pakub tänapäevast mugavust – tellitud ettekasvatatud taime või taimeampli toob kuller õigel istutusajal koju, olenemata selle asukohast Eestimaal. Kuna taimede e-müük on Eestis uus ja harjumatu teenus, siis otsustasime tuua taimed koju tasuta ja anda kaasa kasvugarantii. Kui taim kasvama ei lähe, saab klient valida, kas soovib uut istikut või raha tagasi,” rääkis Nuttunen.

Aianduskeskusest saab osta nii eestlaste seas populaarseid viljapuid, marjapõõsaid, roosiistikuid, tomati- ja maasikataimi kui ka eksootilisi, kuid Eesti kliimasse sobivaid külmakindlaid taimi. Kõik taimed on ettekasvatatud põhjamaises kliimas ning liiguvad kulleriga otse kliendini transpordipakendis ja üheski laos peatumata.

“Kliendi jaoks on see terviklahendust pakkuv aianduskeskus, kust koos tomatitaimedega saab soovi korral kaasa osta kasvuhoone ja kastmissüsteemi,” selgitas aiavaldkonna ekspert Nuttunen. Lisaks tuleb iga taimega kaasa ka põhjalik kasvatusjuhend.

Eestis haruldaste taimedena müüb Hansapost näiteks roosat maikellukest ja bauri punatähte, aga ka püsikupeenra terviklahendust ehk enam kui kolmekümnest taimest koosnevat komplekti, mis tagab õitsva peenra oktoobrikuuni.