Tagasilõikusest on abi ka siis kui draakonipuule on kostile tulnud näiteks villtäid või muud raskesti tõrjutavad pahalased.

Parim aeg tagasilõikuseks on kevad, aeg, mil kõikide toataimede kasv muutub intensiivseks. Tagasilõikuse võib ühildada ka kevadise ümberistutamisega.

Lõika pigem rohkem kui vähem

Taim lõigatakse tagasi soovitud kõrguseni. Sobiv lõikekõrgus valige ise. Soovituseks võib öelda, et mida madalamalt lõikate, seda tugevamad on noored tärkavad võrsed. Püüdke siiski arvestada, et taim jääks poti suurusega proportsiooni.

Kui draakonipuul juba on mitu haru, võib tagasi lõigata neist vaid osa jättes teised edasi kõrgustesse pürgima (need võib  soovi korral mõni teine kord tagasi lõigata). Jämedama tüve puhul on mõistlikum kasutada aiakääre, peenemate puhul piisab teravast noast. Tüve lõikepinna kaitseks võib selle pärast katta pookevaha või haavapalsamiga. Tagasilõigatud tüvest võib areneda 1-4 uut võrset.

Tagasilõigatud draakonipuud tuleks kasta veidi tagasihoidlikumalt, kuna taim on osa rohelisest lehemassist kaotanud ja ei vaja niipalju vett. Kuid kindlasti ei tohiks taime jätta päris kuivale, siis võib ta sootuks hukka saada. Rikkalikumalt võib kastmisega alustada, kui tüvel alustavad kasvu uued võrsed. Eelistatum on hästi valge kuid ereda päikese eest kaitstud kasvukoht.

Ladvapistikuga paljundamine

Draakonipuu paljundamiseks võib äralõigatud ladvaosad kohe peale lõikust liiva-turbasegusesse mulda või vette juurduma panna. Edukaks juurdumiseks hoida muld soe ja ühtlaselt niiske, vältida mullapalli läbikuivamist ja läbivettimist.

Selleks, et vähendada lehtedest vee aurumist ja soodustada juurdumist, võiks lehed nööriga õrnalt kokku siduda.

Loe draakonipuu kasvatamisest rohkem - Draakonipuu ja tääkliilia on vähenõudlikud toataimed