Hekilõikuse juures on tema sõnul palju tegureid, mis hinna määravad – alates heki sordist ning lõpetades kõrguse, laiuse ja ka lõikuse ulatusega, aga üldiselt jäävad hinnad 4–6 euro juurde jooksva meetri kohta.

"Hekilõikuse teenust saab odavamalt, kui klient korraldab ise okste äraveo. "Võsaraiet pole tihti ette tulnud, aga alles hiljuti puhastasime Kakumäel umbes 2500ruutmeetrise ala võsast ja selle hinnaks tuli 750 eurot," toob Sillamaa näite.

Hinda mõjutavad tegurid

Raplamaal tegutseva haljastusfirma Teie Aednik OÜ juht Tanel Lagus ütleb, et nemad pakuvad hekilõikamise teenust nii eraisikutele kui ettevõtetele, ja ka nende hind kujuneb jooksva meetri põhjal.

"Hinda mõjutab peamiselt heki kõrgus. Lisaks veel see, kas koristame meie või võtab tellija selle ette. Siin on määravad ligipääsetavus (istutusalad heki ääres, kraavid) ning tekkivate jäätmete hulk, mis utiliseerimist vajab. Hinda mõjutab ka see, millal hekki viimati lõigatud on – kas eelmisel aastal või pole see enam ammu lõikust saanud," selgitab Tanel Lagus.

Hindade ülevaade näitab, et Põhja-Eestis on pakkujaid rohkem ja hinnad kodulehtede andmete põhjal mõneti odavamad kui näiteks Lõuna-Eestis. See võib aga tähendada, et Põhja- Eestis on ettevõtteid rohkem, kuid mujal Eestis pakuvad teenust üksikettevõtjad, kelle infot internetis pole.

Allikas: Targu Talita