Heli annab nõu, kuidas seda teha.

Taimed kasvatage pottides ette. Seeme idaneb umbes kolm nädalat, sobivaim idanemistemperatuur on 22–25°. Kasvuhoonesse istutamiseks peavad taimed olema vähemalt kolme nädala vanused. Viige nad sinna alles siis, kui öökülmaoht on möödas.

Jätke taimede vahele umbes pool meetrit, sest nad tahavad laiutada − väädid kasvavad kuni kolme meetri pikkuseks. Pange toeks nöörid või kepid, et varred saaksid köitraagude abil ülespoole ronida. Taimed vohavad ka laiusesse.

Troopikast pärit ogamelon on väga soojalembene ja vajab täispäikest. Jahedatel varasuveöödel katke taimed kindlasti looriga. Nagu kurk, tahab ka ogamelon korralikult juua, muld ei tohi läbi kuivada.

Õitsemise ja viljumise ajal ei tohi temperatuur langeda alla 15°, siis kasv seiskub. Kahjureid ja haigusi ei tundu ogamelonil olevat.

Kurkidest kasvavad ogamelonid veidi aeglasemalt. Saaki ei maksa enne augustit oodata. Kõige maitsvam on ogamelon siis, kui hakkab võtma oranžikat tooni.

Meie kliimas on suur risk kasvatada ogamelonit väljas peenral. Seda tuleb kindlasti teha mustal kilel ning kevadel ja suve lõpu poole katteloori all.

Ogamelonit kutsutakse ka sarvmeloniks, sest vilja katvad ogad meenutavad sarvi. Suupäraselt võib vilju kutsuda ingliskeelse nime kiwano järgi kivaanodeks.