Hea on tõdeda, et viimased upakil olnud lehed on end püsti ajanud ja jätkavad jõudsalt kasvamist. Märgata on lausa uusi taimekesi, ning tundub, et lootusetus on nüüd möödas. Taimed on lopsakad ja idulehed on asendumas pärislehtedega.

Omamoodi naljakas, et minus on nüüd ärganud huvi lillede ja muude taimede kasvatamise vastu. Kuna nutipoti-Mati õnnestus mul kes-teab-mis-moodi prügikasti sattumisest päästa, arvan, et ehk on lootust ka “päris” taimedega.

Poti-Mati on küll tore algussamm minu aednikukarjääris, aga isu potti pista ka maitsetaimi ja muid ilusaid lilli, tundub hea ideena. Avastasin, kui palju on poes erinevaid seemneid! Silme eest võtab kirjuks ja hinge lööb kinni. Õige rohenäpp itsitab siinkohal ilmselt pihku ja küsib, kus ma enne elasin, aga ma tõesti pole seda varem märganud! Kes teab, võib-olla võtan julguse siiski kokku ja proovin mõne lillekese kasvama panna.

Click & Grow Facebooki lehel ringi rännates võib lisaks pakutavatele taimedele leida neid nutikaid kasutajaid, kes on kassetti uuesti kasutanud ning kasvama pannud hoopis endale midagi meelepärast. Eelduseks, et seda ettevõtte taimerepertuaaris ei ole. Näiteks on üks eestlane nutipotti kasvama pannud aedtilli. Seega olen rõõmus, sest kui minu Mati ükskord peaks õitsemise lõpetama või hoopis ära surema, saab nutipotti nutikalt muu taime kasvatamiseks kasutada.

Üks rõõmustav uudis veel – Click & Grow lubab kahe kuu möödudes juba õitsemist, palju pole jäänud!