Selleks tuleks enelad peale õitsemist või hiljemalt nüüd kohe vähemalt ühe kolmandiku ulatuses maha lõigata. Selline teguviis soodustab taime hargnemist. Tekkivatele uutele võrsetele tulevad tihti ka uued õied ja sügisvärvides enelad võivad veel korra kaunilt õitseda. Lisaks muutuvad taimed lopsakamaks ja tihedamaks ning näevad ka järgmisel aastal kaunimad välja.

NB! Sama ei kehti kevadel õitsevate tuhkurenelate kohta, neid sügisel lõigata ei tohi, vaid peaks seda ikkagi tegema vahetult peale õitsemist. Vastasel juhul lõikame ära juba uueks kevadeks moodustuvad õiepungad.

Hea oleks põõsaid ka veidi sügisväetisega kosutada, kuna peale tõsist õitsemist on kindlasti puudu mõningatest toitainetest. Oluline on teada, et suve teisel poolel ja sügisel ei tohiks kasutada sõnnikut, ega teisi ohtralt lämmastikku sisaldavaid väetisi. Viimased õhutavad küll tugevalt taimede kasvu, kuid muudavad nad talvekahjustustele vastuvõtlikumaks.

Sügiseseks väetamiseks on sobiv spetsiaalne lämmastikuvaene või lämmastikuvaba sügisväetis, mis annab taimele tagasi õitsemisel kasutatud jõu ning aitab ka talveks valmistuda.