* Kõigepealt vaadake üle kõik oma toalilled – ikka selleks, et teada saada, millised neist vajavad ümberistutamist, millised mitte. Nii mõnelgi turritavad kindlasti juured potialt välja, mis on märk sellest, et taim vajab ümberistutamist. Kui taim on end potist välja kergitanud nii, et kastmisvesi üle ääre valgub, on samuti põhjust ette võtta ümberistutamine. Uut potti vajab ka taim, kes on end potis nii laiali ajanud, et ruumi pole ei edasiseks kasvamiseks ega ka kastmiseks.

* Oma taimi takseerides mõelge ka sellele, ehk vajab neist mõni tuge lippide või redelikese abil. Ehk on mõni lemmik aknalaual nii lopsakaks kasvanud, et ta oleks mõistlik hoopis lillekorviga lakke riputada?

* Kindlasti on teil hoolsa aednikuna eelmine istutuskord kirja pandud, seega vaadake üle oma märkmed. Kui märkmeid pole varem tehtud, võiks just sel kevadel ülestähendamisega algust teha.

* Need toataimed, kes see aasta istutuskorrast pääsevad, vajavad ilmselt turgutust väetamise näol. Seega tuleks üle vaadata, kui palju on alles väetisi eelmisest aastast, mida oleks ehk juurde vaja osta. Väetiste varumisel arvestada, et igal lilleliigil on omad nõuded toiteelementidele. Jälgige kindlasti pakendil olevaid juhiseid.

* Vaadake üle kodus olevad lillepotid ja sorteerige nad suuruse järgi. Võib-olla on mõni katki läinud või pole sobivat potti nii suuruse, materjali kui kuju poolest.

* Kui seda pole varem tehtud, siis nüüd oleks ka ülim aeg olemasolevad potid puhtaks pesta ja võimalike haigustekitajate ja kahjurite peletamiseks korraks keeva vette kasta.

* Uut istutuspotti valides tuleb jälgida, et see oleks mitte rohkem kui 2cm suurem eelmisest. Potipõhjas peaks kindlasti olema ka avaus liigse kastmisvee äravalgumiseks.

* Kui lillepoti robustne välimus (olgu siis tegu plast- või savipotiga) ei meeldi, saab juba poes olles välja valida ka sobiva ümbrisepoti. Viimane ei tohiks olla aga liialt tihkelt ümber istutuspoti (liigniiske keskkonna tekkimise oht). Ümbrisepoti ja istutuspoti vahele võiks jääda 1-2cm.

* Toalillede ümberistutamiseks ei sobi ka suvaline muld. Ühed toataimed tahavad kasvamiseks happelisemat, teised aga aluselisemat mulda. Toitaineterikas muld ei sobi kaktustele ja lopsakad toataimed ei edene toitainetevaeses, kaktustele mõeldud mullas.

* Vanaks saanud taimedelt (nt lemmaltsad, säntpooliad, tradeskantsia jpt), keda ümberistutamine enam ei aita, on paras aeg võtta ladva või lehepistikud. Nii jõuavad nad istutusajaks endale juured alla ajada.

* Lisaks taimedele, pottidele ja mullale läheb istutamisel vaja ka potipõhja drenaažikihi tekitamiseks materjali. Selleks võivad olla potikillud (seega ei maksa katki läinud lillepotte ära visata), kergkruus, jämedam liiv või kruus.

* Kui kodus puudub võimalus kasutada verandat vms abiruumi, tuleb kogu töö ette võtta toas. Istutustööde ajaks võiks varuda põranda või laua kaitseks mõne suurema kiletüki või vanu ajalehti, et hoida oma elamist mullaga määrdumast ning säästa end hilisematest suurematest koristustöödest (väiksemast pole nii kui nii pääsu). Mulla segamiseks on hea, kui on kasutada mõni suurem anum - spetsiaalne vann või suurem kauss.

* Valmis võiks varuda ka noad, käärid, kühvilikese, spetsiaalsed sildid (nt taime nime või sordi ülestähendamiseks), sidumismaterjalid ja istutuspulga.