* Ääristena võib kasutada mitmesuguseid kive. Need võivad olla nii looduslikud kui spetsiaalselt toodetud. Näiteks võib kasutada kive, mis on üle jäänud ehitusest, kokku korjatud põllumaalt või seisavad niisama kasutuna aianurgas. Kivide eeliseks on nende tugevus ja pikaealisus, neid ei pea kuidagi töötlema ja puhastamine on võrdlemisi lihtne.

* Puitu saab peenarde ääristamisel mitmeti kasutada, pealegi on ta looduslik ja kaunis materjal. Puuduseks on asjaolu, et keskkonnatingimuste (päike, vihm jne) mõjul hakkab pikapeale lagunema ja vajab uuendamist. Võimalusel tasuks puidust äärist töödelda leeklambiga või mõne puidukaitsevahendiga.

* Kel soovi ja tahtmist, võib peenra ääristamiseks kasutada plastist, traatvõrgust, metallist vms materjalist piirdeid. Näiteks madal võrk peenarde ümber kaitseb taimi lemmikloomade eest.

* Samas võib peenrad jätta üldse ääristamata. Selline lahendus mõjub rahulikult ja üleminek murualalt (või jalgrajalt) peenraalale on sujuv. Et sellise lahenduse korral oleks hooldustööd lihtsad, tuleks kasutada muru ja peenra-ala vahel murutõkkeribasid, mis ei lase murul peenart vallutada ja hoiab peenra kaunist joont ja kuju.