Talusildil ripuvad kolm kivi, mis sümboliseerivad kolme poega. Kõik pojad on majapidamises olnud suureks abiks. Kaks vanemat poega Andri ja Marek on pesast välja lennanud, kodus on noorim poeg Enriko.

Suurem puutöövaimustus

Abihoone seina ääres tabab terav silm pererahva esimesed aiakaunistused, kümme aastat vanad pakust vanakesed. Lia ja Toomas ei ole raatsinud neid ära visata. Pärast neid tuligi pereisal suurem puutöövaimustus.

Aiast võib leida tema valmistatud pingikese ja stiilse puutüvesse süvendatud panipaiga, mida pererahvas kutsub naljaga pooleks "külmkapiks". Saunaterrasil peab valvet puidust nikerdatud tõeline Poku.

Muruplatsil seisab mängumajake, millel vanust lausa 25 aastat. Praegu on see lihtsalt iluasjaks, kuid see sai ehitatud esimesele pojale, kui elati veel Võrus. Kõik pojad on seal oma mängud ära mänginud.

Kauneid pruudisõlgesid valvab öökull. Aias on veel kured, koer, kass, lepatriinud jt loomad ja linnud.

Skulptuurseid vorme saab luua ka taimede abil. Elektripostil taevasse tõusev metsviinapuu on aia kõrgeimaks vertikaalseks vormiks. Samblasse on mattunud püramiidikujuline elulõnga alus.

Ka lilled ei jää Toomase tähelepanuta. Aias on tema poolt ehitatud 6-korruseline puidust püramiid, kus nautisid sellel aastal terrassimõnusid ligi 100 madalakasvulist peiulille. Eelmisel aastal peesitasid seal madalad lõvilõuad.