Tõenäoliselt on ratsuritäht nakatunud fusarioosi. Sellele viitab mädanenud juurestik. Analoogselt punapõletikule võivad ka mõned Fusariumi seened tekitada õisikuvarrele ja sibulale punakaid laike.

Haigusalgmed säilivad sibulal ja kasvusubstraadis. Tõbi hakkab taime tõsiselt ründama liigse kastmise, õhuvaese kasvusubstraadi, aga ka viimase liigse kuivamise puhul.

Haiguskindluse langust soodustavad liiga madal või kõrge temperatuur, valguse puudus ja kasvupinnase ebaõige pH (parim on 6,5-6,8).

Taime päästmiseks pole teha muud, kui puhkeperioodil võtke sibul üles ja kõrvaldage haiged juureosad. Mõni päev enne uut mahapanekut puhtige sibul Switch 62,5 WG-ga. Tehke fungitsiidi tõrjelahus, võttes preparaati 2-3 g 10 l vee kohta, ning hoidke sibulat selles 20 minutit. Istutamiseks kasutage haigusvaba õhurikast substraati. Ärge pange sibulat sügavale potti, jätke selle ülaosast kolmandik kuni pool mullast välja.

Kasvuajal hoidke muld pigem kuiv kui niiske ning tagage järjepidevalt selle ühtlane niiskustase. Kastmise ajal olge ettevaatlik - ärge sibulat märjaks tehke. Lille kasvuruumi õhk olgu kuivapoolne, temperatuur ei tohi olla alla 15° ega üle 22°.

Puhkeperioodil hoidke taime jahedamas kohas ning püüdke säilitada mulda võimalikult kuivana, kuid nii, et juured ei kuivaks.