Poes uut hiirelõksu silmitsedes jäi pilk pidama veidratel hallikatel plastkarbikestel. Kirjad väitsid, et tegu on suurepärase ja innovatiivse tootega, mis on ohutu lastele ja koduloomadele. Lisaks on toode efektiivne ja hügieeniline ja mis peamine, lihtne paigaldada. 

Kõik muu võib olla, aga väide, et lihtne paigaldada sai otsustavaks (no kes ei tea, kui tüütu on tavalist hiirelõksu üles seada), et kahene hiielõksukomplekt ära osta. Loomulikult oli ikka kahtlemist ka, et selliset plastist karbikesed nüüd mõned asised hiirelõksud on.

Kasutamisvalmis hiirelõks
Aga nii, nagu kirjad väitsid, on lõksu tõepoolest lihtne üles seada, vaid üks klõps ja lõks on valmis oma tööd tegema. Sööta pole samuti vaja lisada, see on lõksul juba olemas. Õhtul üles seatud lõks oli hommikuks oma esimese ohvri kinni püüdnud. Et ohvrist vabaneda, pole samuti vaja muud, kui üks klõps ning käed on puhtad. Et aga kallihinnaline (kahe lõksu hind on veidi üle 4 euro) ja innovatiivne lõks kaduma ei läheks, sidusin teise igaks juhuks nööriga kinni.