- 3 kaubaalust (1,2 m x 1 m) seinteks.

- Hööveldamata lauda 10,4 meetrit (paksus 2,5 cm, laius 9,8 cm). Sellest on vaja saagida kaks 1,17 meetri pikkust lauda kasti ülemiseks ja alumiseks tugipuuks ning üheksa 90 cm pikkust lauda eemaldatavaks esiseinaks.

- Tugevat latti 4,6 meetrit (2,5 x 2,5 cm). Saagige latt neljaks 1,14 meetri pikkuseks jupiks.

- 10–12 tk 90mm kruvisid kasti nurkade kinnitamiseks.

- 12 tk 45–55mm kruvisid ülemise ja alumise tugipuu ja esiseina kinnituslattide kinnitamiseks.

- 18 tk 45–50mm kruvisid esiseina laudade õhuvahede tegemiseks.

- Saagi.

- Akutrelli.

Kuidas teha

1. Valige tasane paik. Kohta valides võtke arvesse ka seda, et tahate võib-olla hiljem ehitada teise osa juurde. Kompostikast ehitatakse otse maapinnale. Seda pole vaja maase rammida, püsib niigi piisavalt hästi.

2. Tõstke kaks kaubaalust püsti seinteks, lühem külg vastu maad. Asetage alused teineteise suhtes vaheliti 90kraadise nurga all. Kinnitage need kahe vastassuunas puuritud 90mm kruviga üla- ja alanurgast ning ühe kruviga keskelt. Kinnitage kolmas sein samal viisil.

3. Kinnitage paari 45–50mm kruviga tulevase esiseina alaosa tugilaud.

4. Kinnitage tugilaud kasti ülaossa.

5. Kinnitage mõlema külgseina esiserva püsti kaks latti nii, et lattide vahele jääb umbes 3cm vahe, mille vahele saab pista esiseina lauad.

6. Saagige lauast 90 cm pikkused tükid esiseina jaoks. Kui soovite õhulisemat esiseina, võite kruvida laudade mõlemasse otsa 45–50mm kruvid nii, et need on laudade sees vaid poolenisti. Siis ei toetu laud otse alumise peale, vaid kruvidele.

7. Töödelge seguga, milles on üks osa linaõli, üks osa tärpentini ja lisaks törts tõrva.

Allikas: ajakiri Viherpiha