Väga varajane, pea on tarvitamiskõlblik juba 50–60 päeva pärast taimede välja istutamist. Pea on keskmise suurusega, kaalub 1–1,2 kg. Ümmargune, tihe ja seest kollakas. Ökonoomne sort, kuna pealmisi lehti läheb väga vähe raisku. Avamaale ja kiletunnelisse.

Porgand ‘Monanta’

Imehea maitsega Nantese tüüpi keskvarajane sort. Silindrikujulised oran˛id juurviljad on 19–21 cm pikkused.

Värskeid porgandeid saab kasutama hakata umbes 55 päeva pärast külvamist. Sobib ka lühiajaliseks säilitamiseks. Ei ole nõudlik mulla suhtes, kasvades nii kergel kui ka raskel mullal.

Kaalikas ‘Wilhelmsburska’

Väga maitsev – magus ja mahlakas. Mõnus süüa nii toorelt kui ka keedetult. Sisu helekollane, kaalub umbes 0,5 kg. Vähenõudlik, aga saagikas. Säilib hästi. Üks Euroopa populaarsemaid sorte.

Porrulauk ‘Kampus’

Hästi pika ebavarrega sort – köögivilja kõige väärtuslikum ja maitsvam osa on 20–25 cm pikkune ja kaalub 200–220 g. Pika kasvuaja tõttu kasvatage taimed ette. Säilib avamaal hästi kuni lõpliku koristamiseni oktoobris. Aga võite taimed jätta ka talveks kasvukohale ja tarvitada kevadel esimese värske köögiviljana.

Harilik sibul ‘Karmen’

Maheda maitsega salatsibula sort. Keskvarajane, sibulaid saab tarvitama hakata 90–110 päeva pärast tõusmete ilmumist. Kuivsoomused tumevioletsed, lihaksoomused valged või roosad violetse pinnaga. Sibulad kaaluvad umbes 110 g, on ümarlapikud ning ühtlase suuruse ja kujuga. Saagikas, säilib väga hästi.

Aeduba ‘Tara’

Erekollased ümarad kaunad on kiududeta ja seetõttu maitsevad mõnusad. Kauna pikkus 12–14 cm, laius 9 mm. Hilisepoolne, esimesi kaunu saab tarvitama hakata umbes 75 päeva pärast külvamist. Pole vastuvõtlik haigustele.

Kui te ei jõua kõiki värskeid kaunu ära tarvitada, siis saate neid ka hapendada.

Aedhernes ‘Protor’

Prantsusmaal hobiaednike rõõmuks aretatud sort, mille rohekad terad on ligi kaks korda suuremad kui muudel sortidel. Vastavalt suuremad on ka kaunad. Kaunas on 8–10 tera. Taim kasvab 80 cm kõrguseks ja vajab tuge.